Inredningsdesign, Möbler och prylar, Retrodesign

Bästa fynden för amerikansk retrodesign

Posted by michael

På senaste tiden har retro slagit igenom totalt på den svenska inredningsmarknaden. För att du ska välja det som är värt att fynda har vi gjort denna artikel för dig som är sugen på att inreda med amerikansk retrodesign. Allt från köksinredning till badrum och stora möbler går att fynda i sanna retroanda på loppisar och secondhand-shoppar. Detta kan vara Myrorna, Röda Korset, Tradera eller Ebay. Det finns fynd att göra i alla prisklasser, men de bästa fynden är gratis. Kolla med en gammal släkting om de har någon skattgömma i garaget eller i ett förråd.

De svenska secondhand-shoppar som är värda att spana in är den stora kedjan Myrorna som har både kläder, dekorationerna och mindre möbler. Myrorna har även en webbshop med auktioner där utgångspriset alltid är 1 krona. Det finns hundratals retrofynd att göra och butiken fylls kontinuerligt. Myrorna har även fysiska butiker i de flesta större städerna och framförallt finns det mycket små dekorationer att hitta för den som är intresserad av amerikansk retrodesign. Vissa saker är riktig vintage från 1950 och 1970-talet medan andra saker är nyproduktion med inspiration av härlig retro.

Diner booth för köket

Om du vill gå “all in” på retroinredning och göra ditt kök och matplats till en amerikansk diner har retroprodukter.se allt för dig. Allt från bord, vanliga stolar och barstolar till booths i retrodesign med röd, svart och vit vinylklädsel. För den som vill spendera lite extra pengar finns en hel booth-hörna för 59 990 kronor och då ingår soffor och bord som taget ur en amerikansk diner. Det finns många olika alternativ som är billigare men ger samma känsla i hemmet, ta ett par barstolar och ett barbord och priset kan komma under 10 000 kronor.

Börja smått med retrodesign

För att testa på stilen innan du bestämmer dig för att börja byta ut möbler finns många mindre inredningsdetaljer att köpa. Brödrostar ska både vara funktionella och snygga, på Magsin11.se har märket Ariete vintage brödrostar i flera ljuvliga pastellfärger. Stilen för tankarna till märket SMEG som är ett av de mest kända retromärkena för hushållsmaskiner. Brödrosten finns från 599 kronor till 899 kronor och i pastellblå, grön och beige. Andra fynd på Magasin11.se är det stora sortimentet av plåtburkar, något som många förknippar med retrodesign. Burkarna finns till salu för runt hundralappen och passar fint i alla kök.

Fynda på riktigt

Myrorna, Röda korset och St. Erikshjälpen är de kända secondhandaffärerna där det går att göra riktigt bra fynd. Plåtburkar kan säljas för priser runt en tia och det finns många fina dekorationer för den som har tid att strosa runt i affären och leta bland hyllorna. För möbler kan sidor som Ebay vara intressant, även inräknat med frakt från andra länder kan det vara värt att spana in specifika retroprodukter. Det finns klassiska designföremål som kan finnas till bra pris i USA som är otroligt eftertraktade på svenska marknaden. Där kan du verkligen göra ett klipp.

Hitta retrodesign inredning

Många gånger kan hela hem gå på en gårdsauktion och där går det att göra riktiga fynd, håll utkik i tidningen efter annonser om auktioner och loppisar. Nyproducerad retrodesign är lätt att hitta online i olika webbshoppar, medan riktiga vintage-fynd kan vara svårare att hitta. Givetvis är det lättast att hitta rätt inredning på marknaden i USA för amerikansk retrodesign men i Sverige går det att hitta bra saker för den tålmodige. De bästa tipsen för fyndshopping online är via Tradera och Ebay. Men de bästa amerikanska retrofynden finns nog ändå bland hyllorna i secondhandaffärer.

Leave A Comment