Inredningsdesign, Möbler och prylar, Retrodesign

Kända restauranger som har amerikansk retroinredning

Posted by michael

Det är en speciell upplevelse att kliva in i en miljö från en annan tid. Du tas med i något historisk och spännande. Att besöka restauranger med en design som tar dig tillbaka är extra roligt eftersom du då får stanna och uppleva den gamla tiden i alla dina sinnen. Syn, smak, doft och även hörseln får vara med när musiken spelas i bakgrunden. Den vanliga lunchen ute kan bli något speciellt och det ger alla viljan att ta en efterrätt bara för att kunna stanna lite längre på restaurangen.

Ett mycket omtryckt tema på restaurangen är den amerikanska med retroinredning. Att kunna kliva in i en amerikansk diner är något speciellt. Allt från inredning till musik är väldigt ikoniskt och finns med i många filmer. Det har sin alldeles egna stil och känsla som inte finns i någon annan restaurangmiljö. Det rutiga golvet, färgglada stolarna, musiken i högtalarna och hamburgare med milkshake hör till den amerikanska retrorestaurangen. I Sverige finns det flera sådana restauranger att besöka, utspritt igenom landet. Alla bjuder på den sanna stämningen av retro från USA.

Mandys’ Fast Food

Mandys Fast Food är ett gatukök som du hittar i Skene. Genast när du kliver in på det svart- och vitrutiga golvet, hör du musik från Bill Haley and the comets i högtalarna. Du kan välja att ta ett bord eller slå dig ner vid baren där du ser hamburgare byggas på rad. Väggarna pryds av affischer av gamla filmer och vinylskivor. På menyn kommer du inte hitta något annat än hamburgare, men variationen är många. Även vegetariska alternativ finns. Efteråt bjuds det på milkshakes och kanske även en Coke float.

Diner 45

Hos Diner 45 i Rättvik hänger bilder på kändisar som Elvis och Marilyn Monroe ovanför dörren. På väggarna hänger filmaffischer och nummerplåtar. Här kan du välja att sitta vid ett av de bord som står i rad längsmed restaurangens väggar där du får slå dig ner på i en ljusblå soffa. Annars kan du sitta uppe vid bardisken. Hamburgarna kommer i sina röda små korgar och ölen serveras kall direkt från kylskåpet. Självklart serveras burgare, men även revben, fajitas och sallader. Medan milkshaken tar upp största delen av menyn finns det flera andra desserter att välja bland.

Bellas Place AB

Nere i Skåne i Bromölla ligger Bellas Place. Tillsammans med rastplatsen har Bellas Place tagit sin plats som den lokala tidsmaskinen tillbaka till 50-talet. Stället har två våningar och en välfylld bar. Det är vanligt att folk bokar evenemang tack vare att lokalen är rymlig och väl dekorerad med kändisar på väggarna och retromusik ur högtalarna. Menyn är varierad. Det finns hamburgare av alla de slag, men även fisk, revben, bakad potatis och massor av sallader. På dessertmenyn finns pannkakor i amerikansk stil, brownies och självklart milkshakes. Barskåpen är fyllda och bjuder på öl, vin och drinkar.

Missa inte ett besök hos en retrorestaurang

Medan de inte är många, finns det ett flertal restauranger i amerikansk retrostil att se fram emot. Om du skulle ha vägarna förbi, eller till och med bor i närheten, är det starkt rekommenderat att besöka en av dem för en speciell upplevelse. De alla är unika på sitt eget sätt, men alla kan bjuda på den underbara känslan av att resa genom tiden till det klassiska amerikanska 50-talet. Allt ifrån inredningen till maten kommer att bjuda dig på en unik upplevelse som du inte kan hitta hos några andra restauranger.

Leave A Comment