Inredningsdesign, Möbler och prylar, Retrodesign

Tips för att hitta saker för inredning i amerikansk retrodesign

Posted by michael

Den amerikanska retrodesignen har länge varit populär. Inte bara på caféer och restauranger, utan även hemma i köket eller matrummet. Det ger en tidlös och nostalgisk upplevelse som skapar en alldeles unik atmosfär. Designen är inspirerad från 50-talet och svart- och vitrutiga golv är väldigt karaktäristiskt för inredningen, så även barstolar med höga bord. Färgerna går ofta i rött, orange och grönt. Materialen består till största del av vinyl, laminat, kromat stål och tyger av olika slag. Den möbeln som är allra mest framstående är pallen och den är ett måste för en retrodesign i amerikansk anda!

Vill du ha en inredning som skriker amerikansk retrodesign? Då är det just dessa saker som ligger högst upp på prioriteringslistan. Barstolar som går i livfulla färger och som står intill ett högt barbord är nästa steg, gärna i kromat stål. Skaffa också en och annan pall som är ett måste för en genomgående retrodesign. Fyll väggarna med tavlor, skyltar och affischer från 50-talet, ”pimpa” hyllor med amerikanska bilar, plåtburkar och en gammal radio. Vill du ha en matta är en kopäls att föredra och kommer att förstärka 50-tals andan avsevärt!

Börja leta i butiker

Eftersom det är ett sorts mode att designa sitt hem i 50-tals amerikansk stil, är det inte omöjligt att springa på några stolar eller dekorativ inredning i ordinarie butiker. Dock är det inte stor chans att kunna hitta något. Medan IKEA kan erbjuda en klocka eller affisch som går i rätt stil, är det inte troligt att de kommer erbjuda hela kök med rätt sorts inredning. Även om det inte är troligt att du hittar allt du behöver, kan det vara en enkel sak att besöka en butik eller bläddra i en av deras kataloger.

Hitta inredning på nätet

Det enklaste sättet att hitta den perfekta retroinredningen är på nätet. Online finns det flera butiker där du kan hitta möbler och dekorationer som passar. Dinermöbler.com är ett exempel som specialiserar sig på att inreda restauranger i den klassiska stilen med. Retromobler.se är ännu en butik som gillar att specialisera sig på att erbjuda möbler, med inriktning på stolar och bord. Söker du efter barstolar och hela samlingar av möbler kommer du hitta det hos odshop.se. Inga av dessa är fysiska butiker, utan finns endast på nätet. Alla erbjuder snabb och smidig leverans.

Hitta inredning i secondhandbutiker

Vill du hitta något väldigt unikt och speciellt kan du ta dig till en secondhandaffär eller loppis. Medan det inte är rekommenderat att handla möbler där på grund utav hygienen, finns det stor möjlighet att komma hem med mycket dekorationer. Vinylskivor, affischer på gamla filmer och kändisar och nummerplåtar är alla saker som hör hemma i en amerikansk 50-tals miljö. Det finns aldrig en garanti för vad du kan hitta och det är både det sorgliga och spännande. Trots det är det säkert att du inte hittar något bättre än de autentiska sakerna.

Köpa saker i andra hand på nätet

För att kombinera de två tidigare råden kommer det fram till att köpa begagnade saker på nätet. Igen är det rekommenderat att inte köpa gamla möbler om de ska till en restaurang på grund utav hygienen. Men tack vare att det är på nätet finns det större chans att hitta de gamla grejer du söker, utan att åka runt på hundratals loppisar. Möjligheten finns även att kunna jämföra priser direkt med säljare av liknande prylar. Om du är bekväm med att leta på Blocket.se eller utländska sidor som Ebay.com och Amazon.com, finns det ett enormt utbud där som väntar.

Leave A Comment